20 July, 2011

Letak Iklan Nuffnang

Tak dinafikan, kebanyakan daripada blogger meletakkan iklan nuffnang dalam blog masing2....ada 3 tempat yang boleh di letakkan iklan nuffnang ni. Di header (kepala), sidebar dan antara petikan (post). 

Tutorial kali ni nak share dengan korang macacammana nak letak iklan2 nuffnnag ni di blog korang. Mayba ramai yag dah tau kan..tapi takper...just nak share dengan sesapa yg masih tercari2 cara nak letak iklan ni k.


Iklan di header (kepala) dan sidebar


1. Pergi Dashboard > design > add a gadget > HTML/javascript
2. Login akaun nuffnang dan pergi ke add ads. Kat sini ada kod yang korang boleh masukkan dalam blog korang.






3. Letakkan ditempat yang sesuai dengan jenis iklan korang (header atau sidebar).

Selamat mencuba...

No comments:

Post a Comment

What do you think about this?