20 July, 2012

Bahaya Selalu Tukar Template Blog

Assalamualaikum,


long story shot, aku dah terkena.


macam mana aku boleh terkena ni .. habis punah blog kesayangan


sebab - sebab musabab nya adalah


1. Selalu tukar template


2. Widget merepek2


3. Main dengan HTML / CSS (main taram je ikut tutorial orang lain)


Kelu lidah tak terkata bila search kat google, tajuk blog dengan deskripsi blog tuh adalah setahun lepas punya. Baru perasan kot!


sebab check pakai SEO analysis baru la tahu yg blog dulu tu banyak sangat masalah. 2-3 hari EDIT/ cari koding tapi memang tak boleh nak buat apa dah.


itu sebab terpaksa buat blog baru


so, berhati2 lepas ni ya. 


backup semua kod widget / template korang sebelum update yang baru. DELETE widget sebelum update template baru.


sebab widget lama akan ganggu template baru korang.

nah contoh BLOG LAMA AKU try la taip nama nama penuh blog [dot] blogspot [dot ]com


sekian dari saya.



No comments:

Post a Comment

What do you think about this?