18 July, 2012

Buka Tab Baru

Assalamualaikum,

Buka tab baru ini membolehkan pembaca blog korang tanpa penat lelah untuk 'right klik' dan 'open new tab' secara manual.


Tujuan utama nya adalah kekal pembaca di blog kita. Nampak meriah! Jadi korang nak buat tak hack 'Open in New Tab' otomatikeli?

Jom tengok langkah-langkah mudah ni.


Langkah 1
Langkah bijak adalah sentiasa Backup template blog kesayangan anda!




Langkah 2

Blogger Dashboard > Template > Backup / Restore > Edit HTML > Proceed




Langkah 3

Ctrl F + Ctrl C kod dibawah
<b:skin>


 Langkah 4
Ctrl F + Ctrl C kod dibawah ni
<base target='_blank'/>


Langkah 5
Paste kod di Langkah 4 di atas kod Langkah 3



Langkah 6
Preview dan Save template korang. 




Ni ada screenshot sebagai rujukan. 



Kalau jadi komen lah kat sini =)

No comments:

Post a Comment

What do you think about this?