20 July, 2012

Cara Automatik Periksa SEO Blog

http://www.pearanalytics.com/
Klik gambar ni untuk terus ke Pear Analytics
SEO atau Search Engine Optimasation (pengoptima enjin carian) ni memudahkan orang ramai tahu yang blog korang ni wujud sebenar nya.

bagi aku tak lah penting sangat, tapi boleh diguna pakai untuk naik kan kadar trafik ke blog korang.

masa tengah dok edit blog, terjumpa la pear analytics ni.

APA DIA BUAT?

http://www.pearanalytics.com/
website ni akan tolong lah dari segi maklumat-maklumat penting pasal SEO blog korang.

cuma taip URL blog korang dan klik Analyze My Site

nanti lepas siap loading, dia keluar keputusan macam kat bawah ni

http://www.pearanalytics.com/

okey, ada 3 masalah kritikal. Haha.

mesti la nak baiki kan? Tekan je view list tu

http://www.pearanalytics.com/

nanti dia akan bagi tutorial untuk baiki masalah blog korang.

SIMPLE SANGAT!

Pelajaran tamat.



No comments:

Post a Comment

What do you think about this?