17 July, 2012

Link Blog di Facebook

Selain dari korang pakai Networkedblog (yang auto post kan setiap entri di blog ke akaun FB / page korang) yg mana aku rasa bagus. Korang juga boleh buat macam ni secara manual.


Sesuai la untuk mereka yg suka share post yg sama banyak kali, contoh lah utk invite readers join segmen ke, join GA ker, join apa2 lah pun boleh.


1. Copy link yang ingin anda kongsikan di Facebook.






2. Paste di sebagai status dan KLIK pada Tajuk LINK yang keluar.





3. Double klik dan tukar nama yg anda suka


Haa, macam ni lah, maksudnya terus sampai. Reader pun faham apa yg kita share tu =) Selamat mencuba.

No comments:

Post a Comment

What do you think about this?