23 July, 2012

Segmen Teman Ramadan by Atirah


KLIK BANNER UTK JOIN

HADIAH UTAMA 
entry yang menarik akan dapat kad raya yang special dari tira .

HADIAH SAMPINGAN
1- 3 peserta terawal akan dapat topup dari tira .
2- tira akan blogwalking semua peserta dan klik iklan2 korang .
3- tira jugak akan sediakan satu bloglist yang menempatkan semua peserta segmen ni .

segmen ni berlangsung sehingga 25/7/2012 .

p/s Nur Athirah ... esok tengah hari maybe siap karangan hari raya ni.. hehe .. kira lepas tak penyertaan saya ni? ... komen kat bwh ye.



Pengalaman Raya Yg Best Masa Kecik2 dulu:

1. Dapat Duit Raya (lagi berat lagi best)
Dulu kan pakai duit syiling ... kira dapat 50sen 3-4 keping satu sampul sampai koyak sampul pun xpe.. suka sangat! Hahaha..

2. Tengok arwah atok buat kuih raya.
Dulu, time kitorang balik kampung, mesti atok sibuk buat kuih raya time seminggu nak raya. Kuih fames opkos la Biskut Makmur! .. sambil susun dalam tin sambil ngap ngap masuk mulot!

3. Berjalan kaki dari rumah ke rumah
Kalau tak balik kampong, kitorang adik beradik biasa raya kat flat polis je.. Bayangkan, banyak rumah kat sana. Boleh jadi kaya skejap. Haha! .. duit yang ada kitorang beli kereta mainan dashankuro dan beli game video tape tu.

4. Kalau puasa penuh boleh main bunga api
Hehe,, yg ni sgt lah teruja. Confirm puasa penuh, kalau kat kampung dulu, kalau kantoi je tak puasa jgn haraplah nak pegang bunga api tuh.

5. Jumpa sepupu2
Rindu kot sama sepupu2 .. <3

p/s: sekarang benda2 kat atas tuh dalam kenangan jer =) dah besar panjang .. dapat tgk je lah.. dan budak2 sekarang mesti tak merasa apa yg kita rasa mcm kecik2 dulu. Setuju x?



13 comments:

  1. hehe , kelakar lah , oke lah . boleh je . hehe .

    ReplyDelete
  2. hehe , dah follow , 23 , dah klik nuffnang . dah letak dlam bloglist :)

    ReplyDelete
  3. gud luck.. salam perkenalan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom join segmen ni. thanks for the wish =)

      Delete
  4. time raye la kan boleh kumpul same2 sanak saudara,spupu.. ^^..xsabar nk tggu raya jugak..

    gud luck ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, rasa rindu masih menebal walau umur dah 24 tahun, ni rasa mcm baru 6 tahun.. hehehe ..

      bila memori lama menggamit kembali, semangat keanak-anakan itu pasti keluar ..

      dah lama simpan rasa ni.. =)

      Delete
  5. raya sekarang tak seseronok dulu..

    mekasih singgah n follow blog saya. datang sini follow balik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak kurang seronok. mungkin sebab kita dah besar, atau semangat aidil fitri tu makin pudar.

      Delete
  6. ohh , oke , da bace . hehe . seronok2 . tapi , ade je kot sikit2 budak cam sekrang . orang masih dekat masjid , diorang dah jalan2 g rumah orang beraya , haha . :) . thanks .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ye ke Mira?

      part gi masjid tu for sure la masih ada,, yg part gi jalan2 org lain tu dah kurang kan =)

      lain la kalau di kampung.. tu yg sy suka balik kampung.. best tu kutip duit raya,, hehehhe

      Delete
  7. nanti bagi no hp ye . kat fanpage :)


    http://www.facebook.com/pages/Tirablogspot/171633632906265

    ReplyDelete

What do you think about this?